Chlebek proteinowy – idealna przekąska

Proteineo Bread jest pieczywem wysokiej jakości, które nie tylko ma dużo lepszy skład i jakość węglowodanów niż tradycyjne pieczywo. Zawiera on również sporą ilość białka, które jest tak ważne w naszych dietach. Szczególnie wśród wegan, którym niezmiernie trudno jest dostarczyć odpowiednie jego ilości. Czym cechuje się idealne pieczywo?

Właściwości Proteineo Bread:

  • wysoka zawartość białka,
  • węglowodany z dobrej jakości produktów,
  • brak cukrów prostych,
  • brak polepszaczy, słodu i karmelu,
  • wyjątkowy smak i chrupiąca struktura,
  • idealny produkt dla wegan,
  • wysoka zawartość błonnika,
  • brak pszenicy, która jest źródłem glutenu,
  • bardzo niska zawartość tłuszczu,
  • produkt gotowy do spożycia, po     wyjęciu z opakowania,
  • idealny dla osób z problemami trawiennymi po pieczywie pełnoziarnistym.

Skład najlepszej jakości pieczywa:

  • ryż biały,
  • izolat białka grochu (13%),
  • groch łuskany (5%),
  • błonnik owsiany (5%),
  • siemię lniane,
  • odtłuszczone nasiona słonecznika,
  • odtłuszczone nasiona sezamu,
  • sól.

Wartości odżywcze

Jak prezentują się wartości odżywcze Proteineo Bread?

Bez wątpienia warto zwrócić uwagę na ilość białka, która wynosi aż 18%. Z kolei tłuszcze ograniczone są do minimum, czyli tylko 2,2% (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g). Węglowodany obecne są w ilości 58% (w tym tylko 0,2% cukrów prostych). Proteineo Bread zawiera aż 7,6% błonnika i tylko 1 g soli. Łącznie daje to 339 kcal w 100 g produktu.

Udostępnij znajomym...Share on Facebook0Share on Google+0

Dodaj komentarz

Your email address will not be published. Required fields are marked *