Chrupiące wytrawne gofry po meksykańsku

chrupiące wytrawne gofry po meksykańsku

Składniki:

  • 100g mąki owsianej
  • 100ml mleka 
  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka papryki mielonej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 50g tartego sera cheddar
  • 50g kukurydzy z puszki
  • 1 awokado
  • 100g salsa mexicana dip

Wykonanie:

  • białka oddziel od żółtek i ubij je na puszystą pianę
  • mąkę wymieszaj z solą, proszkiem do pieczenia i papryką
  • dodaj mleko oraz żółtka i wymieszaj
  • dodaj pianę z białek, tarty ser i kukurydzę odsączoną z zalewy, całość delikatnie wymieszaj za pomocą łyżki lub szpatułki
  • porcję ciasta wlewaj do natłuszczonej i dobrze rozgrzanej gofrownycy
  • podawaj z salsą i pokrojonym awokado

Wartości odżywcze 1 porcji (2 duże lub 3 mniejsze gofry)

  • kcal: 534
  • B: 23g
  • T: 29g
  • W: 42g
OCEŃ ARTYKUŁ:
0 / 5 5 0
SFD
Twój koszyk (...)
Produkt został dodany Produkt został usunięty Do Twojego koszyka zostały dodane produkty z innego urządzenia Przywróciliśmy Twój koszyk z innego urządzenia
Wartość koszyka : ...