Przygotowaliśmy przepis na 2 porcje.
Składniki:
- 100g niepalonej kaszy gryczanej
- 10g kakao
- szczypta soli
- 200ml napoju roślinnego
- 20g kremu VEGELOVE Choco Cherry
- 150g mrożonych wiśni
- 20g orzechów np pekan

Przygotowanie:
Kaszę zalewamy zimną wodą i odstawiamy na 2-3h. Po tym czasie odlewamy wodę a kasze dokładnie płuczemy na sitku. Do garnka wkładamy wypłukaną kaszę, kakao i sól, zalewamy napojem roślinnym i gotujemy przez około 15 min. Ugotowaną gryczankę przekładamy do miski, dodajemy krem VEGELOVE i dokładnie mieszamy. Na wierzchu układamy podgrzane w garnku wiśnie i całość posypujemy orzechami. Smacznego!
Wartości odżywcze:
1 porcji:
- Kcal: 334
- B: 11g
- T: 14g
- W: 45g