Blog

Muffinki czekoladowe – przepis

Składniki:
– mąka orkiszowa 250 g,
– proszek do pieczenia 2 łyżeczki,
– soda oczyszczona 0,5 łyżeczki,
– ksylitol 100 g,
– kakao 2 łyżki,
– mleko 250 ml,
– olej rzepakowy 90 ml,
– aromat waniliowy 1 łyżeczka,
– 1 jajko,

Opcjonalnie:
– krem nutwhey o smaku karmelowym do ozdobienia,
– bakalie,

Przygotowanie:
Wymieszaj w misce wszystkie suche składniki i dokładnie wymieszaj. W drugiej misce połącz mleko, olej roślinny, aromat waniliowy, jajko i dokładnie zmiksuj. Wlej zawartość miski do suchych składników do całkowitego połączenia składników. Włóż papiloty do formy do babeczek. Wlej do każdej ciasto mniej więcej do połowy foremki. Nagrzej piekarnik na 200 stopni i piecz 20-22  minuty. Babeczki polej kremem nutwhey karmelowym lub masłem orzechowym i ozdób bakaliami. Smacznego! 

 

Przepis wykonała nasza ambasadorka Magdalena Hajkiewicz

Tags

ALLNUTRITION

Bez względu czy siłownia jest Twoim drugim domem, czy dopiero zaczynasz swoją przygodę, marka Allnutrition spełni wszystkie Twoje oczekiwania. Każdy produkt musi być odpowiedzią na konkretne potrzeby klientów.

Może Ciebie zainteresować

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Przeczytaj również
Zamknij
Back to top button
Close