Omega 3

Sortuj
Nie znaleźliśmy produktów dla wybranych filtrów. Zapoznaj się z naszymi bestsellerami.
Whey Protein

1396

> WHEY PROTEIN BIAŁKA NA PORCJĘ: 21 G CUKRU NA PORCJĘ: 1,9 G KCAL NA PORCJĘ: 121 DLACZEGO WHEY PROTEIN? ODŻYWKA BIAŁKOWA WPC WYSOKA ZAWARTOŚĆ AMINOKWASÓW BCAA WS...

79,99 zł
COLLAROSE FISH

287

COLLAROSE FISH OPAKOWANIE: 300 G, ILOŚĆ PORCJI: 50, HYDROLIZAT KOLAGENU VERISOL®: 5000 MG Dlaczego COLLAROSE FISH? WYSOKIEJ JAKOŚCI KOLAGEN RYBI ZAWIERA PEPTYDY KO...

129,99 zł

Kwasy Omega-3 należą do grupy tzw. NNKT, czyli Niezbędnych Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych. W skład tej grupy związków wchodzi m.in. DHA (kwas dokozaheksaenowy) oraz EPA (kwas eikozapentaenowy). Ich rola w ludzkim organizmie jest wieloraka. Poza funkcją budulcową, biorą także udział w transporcie składników odżywczych, a także uczestniczą w procesie metabolizmu cholesterolu i innych tłuszczy. NNKT są istotnym elementem w rozwoju mózgu i całego układu nerwowego u dzieci, a ponadto są składnikami siatkówki oka.

Tłuszcze NNKT należą do związków egzogennych, czyli takich, których ludzki organizm nie potrafi sam wytworzyć. Należy je dostarczyć z zewnątrz, czyli z pożywieniem. Omega-3 znajdują się głównie w oleju rybim, np. w oleju z wątroby rekina, zwanym powszechnie tranem, oraz oleju lnianym. Odpowiedni poziom nienasyconych kwasów tłuszczowych jest niezbędny, aby ograniczyć rozwój chorób układu krążenia, a także w celu utrzymania prawidłowego poziomu cholesterolu i trójglicerydów i właściwego funkcjonowania układu nerwowego.

Twój koszyk (...)
Produkt został dodany Produkt został usunięty Do Twojego koszyka zostały dodane produkty z innego urządzenia Przywróciliśmy Twój koszyk z innego urządzenia
Wartość koszyka : ...