Czekoladowa gryczanka z wiśniami

Przygotowaliśmy przepis na 2 porcje.

Składniki:

  • 100g niepalonej kaszy gryczanej
  • 10g kakao
  • szczypta soli
  • 200ml napoju roślinnego
  • 20g kremu VEGELOVE Choco Cherry
  • 150g mrożonych wiśni
  • 20g orzechów np pekan
Pyszna czekoladowa gryczanka z kremem VEGELOVE!

Przygotowanie:

Kaszę zalewamy zimną wodą i odstawiamy na 2-3h. Po tym czasie odlewamy wodę a kasze dokładnie płuczemy na sitku. Do garnka wkładamy wypłukaną kaszę, kakao i sól, zalewamy napojem roślinnym i gotujemy przez około 15 min. Ugotowaną gryczankę przekładamy do miski, dodajemy krem VEGELOVE i dokładnie mieszamy. Na wierzchu układamy podgrzane w garnku wiśnie i całość posypujemy orzechami. Smacznego!

Wartości odżywcze:

1 porcji:

  • Kcal: 334
  • B: 11g
  • T: 14g
  • W: 45g 

Materiał reklamowy 

OCEŃ ARTYKUŁ:
0 / 5 5 0
SFD
Twój koszyk (...)
Produkt został dodany Produkt został usunięty Do Twojego koszyka zostały dodane produkty z innego urządzenia Przywróciliśmy Twój koszyk z innego urządzenia
Wartość koszyka : ...