Czekoladowa panna cotta z czereśniami

FITKING DELICIOUS SAUCE

Składniki:

  • 400ml mleczka kokosowego light
  • 30g ksylitolu
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • 20g czekolady gorzkiej lub deserowej
  • sos FITKING CHERRY
  • świeże czereśnie

Przygotowanie:

Żelatynę zalewamy odrobiną zimnej wody, mieszamy i odstawiamy na 5min do napęcznienia. 

Mleczko kokosowe podgrzewamy w garnku doprowadzając prawie do wrzenia. Zdejmujemy z ognia, dodajemy czekoladę, ksylitol i napęczniałą żelatynę. Całość dokładnie mieszamy aż składniki się rozpuszczą.

Przelewamy masę do szklanek lub pucharków i chłodzimy przez kilka godzin w lodówce. Gotowy deser polewamy sosem i dekorujemy czereśniami.

Wartości odżywcze 1 porcji 

  • Kcal: 183
  • B: 2g
  • T: 12g
  • W: 20,5g 

Materiał reklamowy 

OCEŃ ARTYKUŁ:
0 / 5 5 0
SFD
Twój koszyk (...)
Produkt został dodany Produkt został usunięty Do Twojego koszyka zostały dodane produkty z innego urządzenia Przywróciliśmy Twój koszyk z innego urządzenia
Wartość koszyka : ...