ALLDEYNN WHEYROSE to pełnowartościowa odżywka białkowa do picia, wzbogacona o enzymy trawienne brandowej formuły DIGEZYME®. Oparta jest na doskonałym koncentracie serwatki, który jest uważany za jedno z najwyższej jakości źródeł białka w diecie. WHEYROSE nie zawiera laktozy, dlatego wyróżnia się łatwym trawieniem oraz bogatą zawartością kluczowych aminokwasów rozgałęzionych BCAA.
WHEYROSE to produkt białkowy stworzony specjalnie dla osób, które doświadczają trudności z tolerancją innych odżywek białkowych.
Teraz możesz spróbować WHEYROSE w nowych wariantach smakowych:
- naturalnym,
- wanilinowym,
- truskawkowym,
- czekoladowym.
Niektóre smaki zawierają dodatek liofilizowanych owoców. Koniecznie musisz tego spróbować!
CZY WARTO STOSOWAĆ WHEYROSE?
WZBOGACONA BRANDOWĄ MIESZANKĄ DIGEZYME®
DIGEZYME®to zastrzeżony przez amerykańskie laboratorium Sabinsa zestaw enzymów trawiennych, zawierający amylazę, celulazę, lipazę, laktazę i proteazę. Enzymy te odgrywają kluczową rolę w procesie rozkładu dużych cząsteczek składników odżywczych na bardziej przyswajalne formy. Dzięki temu, składniki pochodzące z pożywienia i z odżywki WHEYROSE, mogą być lepiej wchłaniane przez organizm i minimalizować problemy trawienne.
POMAGA W BUDOWANIU WYSPORTOWANEJ SYLWETKI
Białko jest bardzo ważnym składnikiem naszej codziennej diety, pełniąc kluczową rolę jako budulec struktury mięśni i tkanek w organizmie. Przyczynia się do wzrostu i zachowania masy mięśniowej, jednocześnie dbając o zdrowe kości [1].
Kombinacja regularnego treningu, zrównoważonej diety i wyjątkowej odżywki białkowej WHEYROSE , może znacząco przyczynić się do osiągnięcia sukcesu i realizacji wszystkich celów związanych z kondycją fizyczną i sylwetką.
LAKTOZA I JEJ NIETOLERANCJA
Laktoza to cukier mleczny składający się z cząsteczek glukozy i galaktozy. Jest naturalnie obecna w mleku krowim w ilości od 4,6 do 4,9 gramów w każdych 100 gramach. Poza mlekiem, występuje także w wielu innych produktach, takich jak lody, kefir, maślanka, ser biały, śmietana i jogurt naturalny. W okresie niemowlęcym laktoza odgrywa istotną rolę. Do jej trawienia potrzebny jest enzym, którego aktywność stopniowo spada w miarę dorastania, co prowadzi do nietolerancji laktozy i pojawienia się problemów z układem pokarmowym.
Nietolerancja laktozy jest obecnie powszechnym schorzeniem, które powstaje, gdy organizm nie produkuje wystarczającej ilości laktazy potrzebnej do jej trawienia. Objawia się ona nieprzyjemnymi dolegliwościami ze strony przewodu pokarmowego, takimi jak mdłości, bóle brzucha, wzdęcia i kolki.