Białka wegańskie/roślinne

Sortuj

477

PEŁNOWARTOŚCIOWE BIAŁKO ROŚLINNE DLA WSPARCIA MIĘŚNI WSPOMAGA ZDROWE KOŚCI BEZ DODATKU CUKRU - SŁODZONE KSYLITOLEM I SUKRALOZĄ MIX 7 RODZAJÓW BIAŁKA - WSPARCIE DIE...

44,99 zł

127

PEŁNOWARTOŚCIOWE BIAŁKO ROŚLINNE DLA WSPARCIA MIĘŚNI WSPOMAGA ZDROWE KOŚCI BEZ DODATKU CUKRU - SŁODZONE SUKRALOZĄ MIX 4 RODZAJÓW BIAŁKA - WSPARCIE DIETY I TRENINGÓ...

44,99 zł

46

WYSOKIEJ JAKOŚCI, PREMIKS BIAŁEK ROŚLINNYCH WZBOGACONY FORMUŁĄ PROBIOTYCZNĄ LACTOWISE® BIAŁKO POMAGA W UTRZYMANIU I WZROŚCIE MASY MIĘŚNIOWEJ ZAWIERA 5 FORM BIAŁEK ...

79,99 zł

114

PEŁNOWARTOŚCIOWE BIAŁKO ROŚLINNE DLA WSPARCIA MIĘŚNI WSPOMAGA ZDROWIE KOŚCI bez dodatku cukru - słodzone sukralozą VEGGIE LINE - DLA WEGAN I WEGETARIAN IDEALNE DO ...

44,99 zł

50

WYSOKA BIODOSTĘPNOŚĆ BIAŁKA DROŻDZOWEGO DLA WSPARCIA MIĘŚNI WSPOMAGA ZDROWIE KOŚCI BEZ DODATKU CUKRU - SŁODZONE SUKRALOZĄ AŻ 21 G BIAŁKA W PORCJI - WSPARCIE DIETY ...

59,99 zł

Aktualnie przeglądasz wyłącznie produkty dostępne w ofercie. Tutaj znajdziesz produkty niedostępne z kategorii Białka wegańskie/roślinne.

Białka są jednymi z podstawowych elementów odżywczych niezbędnych do właściwego funkcjonowania organizmu. Białka wegańskie również spełniają tę funkcję, a dodatkowo są dobrą alternatywą dla osób, które chcą zrezygnować z produktów pochodzenia zwierzęcego. Ponadto wykazują mniejszą kaloryczność w porównaniu ze swoimi odzwierzęcymi odpowiednikami.

Na rynku dostępnych jest kilka typów białkowych odżywek wegańskich zarówno zawierających gluten, jak i bezglutenowych. Każda z nich ma swoje unikalne cechy. I tak na przykład produkty sojowe pod względem właściwości odżywczych są zbliżone do tych pochodzenia zwierzęcego, a odżywki otrzymane z grochu zawierają dodatkowo również magnez, żelazo i błonnik. Białko grochu nie powoduje uczuleń, dlatego może być zażywane przez osoby borykające się z alergiami pokarmowymi.

Białko wegańskie pomaga zwiększyć masę mięśniową. Odżywki zawierające ten składnik należy stosować zgodnie z zaleceniami producenta. Najczęściej dla osób mniej aktywnych zaleca się od 0,8 g do 1,2 g na kilogram masy ciała, natomiast u sportowców dawka ta nie powinna przekroczyć 2,2 g.