ALLNUTRITION VEGAN PROTEIN to doskonałe źródło białka, które nie tylko jest smaczne, ale także przyjazne dla środowiska. Ta wegańska odżywka białkowa jest idealnym wyborem dla wszystkich tych, którzy chcą zapewnić swojemu organizmowi niezbędne składniki odżywcze.
VEGAN PROTEIN zawiera aż 7 różnych źródeł białka roślinnego, w tym izolat białka sojowego, białko z grochu, żurawiny, ryżu, słonecznika, migdałów i białko konopne.
Spróbuj VEGAN PROTEIN w nowych, pysznych smakach:
- neutralny,
- pistacja,
- ciasteczko,
- wanilia,
- czekolada,
- czekoladowo-karmelowy.
CZYM WYRÓŻNIA SIĘ VEGAN PROTEIN?
WYJĄTKOWE BIAŁKO ROŚLINNE
VEGAN PROTEIN to wyjątkowa odżywka oparta na izolacie białka sojowego. Wyróżnia się niską zawartością węglowodanów i tłuszczu, zachowując jednocześnie wysoki poziom czystego białka. Przez wiele lat uważano, że tylko białko pochodzenia zwierzęcego jest pełnowartościowe, jednak obecnie wiemy, że białko roślinne może być równie bogate w składniki odżywcze.
Soja jako roślina strączkowa, jest doskonałym źródłem białka. Jej nasiona posiadają nawet od 30% do 50% tego składnika. Co istotne, białko sojowe posiada wszystkie niezbędne aminokwasy w wystarczająco wysokim stężeniu. Dodatkowo, charakteryzuje się wysoką biodostępnością, co oznacza, że organizm łatwo może przyswoić i wykorzystać wszystkie, cenne aminokwasy. To sprawia, że soja jest atrakcyjnym źródłem białka dla osób stosujących dietę wegańską lub wegetariańską oraz dla tych, którzy poszukują alternatywy dla białka pochodzenia zwierzęcego.
WSPIERA BUDOWANIE I UTRZYMANIE MIĘŚNI
Białko pełni kluczową rolę jako główny materiał budulcowy dla organizmu. Dlatego białko przyczynia się do utrzymania i zrostu masy mięśniowej, a także wspomaga utrzymanie zdrowych kości [1].
STOSOWANIE VEGAN PROTEIN
VEGAN PROTEIN jest wszechstronną odżywką białkową, którą można spożywać o każdej porze dnia, w różnych formach. Możesz szybko i łatwo przygotować shake, mieszając ją z wodą lub roślinnym mlekiem. VEGAN PROTEIN doskonale nada się jako dodatek do owsianki, omletów i innych potraw.
Dodając VEGAN PROTEIN do wypieków, możesz zastąpić część tradycyjnej, kalorycznej mąki. To idealne rozwiązanie dla osób, które chcą zadbać o dostarczanie odpowiedniej ilości białka w trakcie przygotowywania deserów.