OPAKOWANIE: 30 G, ILOŚĆ CUKRU: 6.9G
Dlaczego NUTLOVE WHOLE NUTS ALMONDS IN MILK CHOCOLATE?
PRZEPYSZNE MIGDAŁY W BIAŁEJ CZEKOLADZIE Z DODATKIEM CYNAMONU
POWSTAJĄ Z NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI SKŁADNIKÓW
SŁODZONE MALTITOLEM
Bez dodatku cukru!
Doskonała przekąska o każdej porze dnia
IDEALNY ZAMIENNIK SŁODYCZY
NUTLOVE to miłość, która uzależnia!
ALLNUTRITION NUTLOVE WHOLE NUTS ALMONDS IN WHITE CHOCOLATE AND CINNAMON to chrupiące orzeszki migdałowe w białej czekoladzie z cynamonem. Jeżeli lubisz orzeszki i białą czekoladę oraz cynamon to idealna przekąska dla Ciebie. Dzięki nucie cynamonu orzeszki zyskują charakterystycznego słodkawo-korzennego smaku i aromatu.
Migdały, które kryją się pod czekoladową "skorupką”, zawierają wiele cennych dla naszego organizmu składników odżywczych. Są one bogatym źródłem białka i "dobrych” nienasyconych kwasów tłuszczowych. Migdały oprócz sporej dawki węglowodanów dostarczają również witaminy B3 i E, a także potas.
W NUTLOVE WHOLE NUTS ALMONDS IN WHITE CHOCOLATE AND CINNAMON jako zamiennik cukru zastosowaliśmy maltitol, który został użyty w tych samych proporcjach co cukier, więc nie ma konieczności zmiany przepisu i zastępowania go innymi składnikami.
ALLNUTRITION NUTLOVE WHOLE NUTS ALMONDS IN WHITE CHOCOLATE AND CINNAMON możesz wykorzystywać na wiele różnych sposobów. Jako dodatek do urozmaicenia smaku sałatek, deserów owocowych czy lodowych. Możesz dodać, również do musli, owsianki czy naturalnego jogurtu. Najlepiej oczywiście smakują bezpośrednio z pudełeczka :)
Migdały
Migdały wartości odżywcze zawdzięczają obecności niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT), potasu, magnezu, antyoksydantów, oraz witamin: niacyny (PP) i witaminy E, zwanej witaminą młodości. Dzięki bogactwu tych składników odżywczych wspomagają układ krążenia i pracę mózgu, pomagają sportowcom w osiąganiu wysokich wyników, ułatwiają skuteczne odchudzanie. Nie darmo migdały są nazywane „królami orzechów”! Zobacz, jak mogą poprawić Twoje samopoczucie.
Wśród orzechów i nasion migdały wyróżniają się także wysoką zawartością białka roślinnego (ok. 21 g/100 g), na które osoby aktywne fizycznie mają zwiększone zapotrzebowanie, oraz błonnika pokarmowego. Obecna w migdałach niacyna przeciwdziała natomiast uczuciu zmęczenia. Magnez zawarty w migdałach wpływa na przemiany metaboliczne, zwiększa odporność na stres, zapobiega skurczom mięśni. Zaburzenia pracy żołądka mogą dramatycznie wpłynąć na wyniki, dlatego sportowcy chętnie sięgają po produkty bogate w błonnik, takie jak migdały. Kalorie dostarczone przez migdały to zastrzyk energii!
Cynamon
Cynamon to skarbnica licznych substancji zdrowotnych, z których za najcenniejsze uważa się aldehyd cynamonowy, nadający cynamonowi charakterystyczny zapach.
Cynamon dodaje energii i witalności, jest wspaniałym źródłem wapnia, żelaza i manganu. Pobudza trawienie, zaopatruje organizm w błonnik pokarmowy, zapobiega nadkwaśności oraz działa przeciwbiegunkowo. Hamuje rozwój i zwalcza bakterie oraz drożdże, dzięki czemu stosowany może być także jako naturalny konserwant. Działa przeciwzapalnie.