ALLNUTRITION PROTEIN RICE PORRIDGE to przepyszny deser na bazie mąki ryżowej i koncentratu białka serwatkowego (WPC). Dodatkowo kaszka PROTEIN RICE PORRIDGE została wzbogacona magnezem, który pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni oraz pomaga w prawidłowej syntezie białka.
Mąka ryżowa
Mąka ryżowa, która jest podstawą PROTEIN RICE PORRIDGE powstaje w procesie mielenia z najwyższej jakości ziaren ryżu. Jej właściwości prozdrowotne i wartości odżywcze powinny docenić zwłaszcza osoby mające problemy z zaparciami i wysokim poziomem cholesterolu.
Właściwości mąki ryżowej:
Jest idealnym zamiennikiem mąki pszennej podczas wypieku ciast, babeczek oraz naleśników. Doskonale nadaje się również do puddingów, pierogów, placków, sprawdza się również jako zagęstnik zup i sosów. Nie zawiera glutenu. Znajduje szerokie zastosowanie w kuchniach całego świata. Jest podstawą kuchni azjatyckiej, gdzie używana jest do rozmaitych dań oraz przygotowywania słodkości np. dango – nabijanych na patyczki, gotowanych kulek z mąki ryżowej. Mąka ryżowa to również dobre źródło witamin z grupy B oraz magnezu, żelaza i cynku.
Czym jest Koncentrat białka serwatkowego?
Koncentrat białka serwatkowego, to komponent pochodzenia mlecznego otrzymywany w procesie mikrofiltracji lub także ultrafiltracji. WPC na tle innych białek (zwłaszcza roślinnych, ale także kazeinowych, mięsnych czy nawet jajecznych), wyróżnia się ekstremalnie wysoką wartością odżywczą wynikającą z dużego udziału aminokwasów egzogennych (zwanych EAA), a w szczególności aminokwasów o rozgałęzionych łańcuchach alifatycznych bocznych (czyli tzw. BCAA).
ALLNUTRITION Protein Rice Porridge wzbogaciliśmy magnezem, który korzystnie wpływa na układ nerwowy i mięśniowy. Chroni nasz organizm przed następstwami stresu, wykazuje działanie uspokajające, przywraca równowagę psychiczną. W stanach zmęczenia i osłabienia, wzmożonej aktywności fizycznej i umysłowej działa wzmacniająco. Stymuluje mechanizmy obronne organizmu, chroni mięsień sercowy przed jego niedotlenieniem, reguluje ciśnienie krwi.