OPAKOWANIE: 750 G, ILOŚĆ PORCJI: 10, PORCJA: 75 G
Dlaczego VITARGO® Energy?
- Przyspiesza regenerację organizmu nawet o 70%*
- Brak dolegliwości żołądkowych i uczucia “ciężkości”
- Uzupełnia zapasu glikogenu
- Pozwala trenować dłużej i mocniej
- Zmniejsza symptomy przetrenowania i zmęczenia po treningu
- Doskonałe “paliwo” dla organizmu!
- Dwa doskonałe i orzeźwiające smaki
- Dodatek minerałów
CZYM JEST VITARGO®?
Węglowodany zrobione dobrze! Tak w skrócie można opisać Vitargo®. Kiedy klasyczne źródła energii zawodzą z pomocą przychodzi Vitargo®, czyli opatentowana mieszanka węglowodanów wytwarzaną przez skomplikowany proces ekstrakcji, najczęściej ze skrobi kukurydzianej lub jęczmiennej. Wygodna forma podania, czyli łatwy do rozpuszczenia proszek o przyjemnym smaku, który w połączeniu z wodą staje się tym, czego Twój organizm pragnie przed każdą aktywnością fizyczną. Szybkość, efektywność, regeneracja, to właśnie zapewnia Vitargo®!.
JAK DZIAŁA VITARGO®?
Zaufaj niezależnym, uniwersyteckim badaniom oraz uznanym krajowym i międzynarodowym naukowcom, którzy badali Vitargo®. Badania te dowodzą, że Vitargo® jest najszybszym paliwem dla organizmu przed, w trakcie i po wysiłku fizycznym. *Pozwala przyspieszyć procesy regeneracji nawet o 70%, już w ciągu 1 godziny po wypiciu, uzupełniając do 77% więcej glikogenu w ciągu 2 godzin w porównaniu do maltodekstryn i cukrów!
JAK VITARGO® WPŁYNIE TO NA TWÓJ TRENING?
Vitargo® stanie się Twoim ulubionym źródłem energii! Wyobraź sobie, że Twój organizm to szybki bolid formuły 1. Paliwo jest mu potrzebne, żeby dotrzeć na linię mety jako pierwszy! Vitargo® to Twoje paliwo, które pomoże Ci ukończyć każdy trening, efektywnie odzyskać zdolności motoryczne i powrócić kolejnego dnia.
KIEDY MOŻESZ STOSOWAĆ VITARGO®?
PRZED
Vitargo® w przeciwieństwie do węglowodanów prostych powinieneś spożywać 20-60 minut przed wysiłkiem. Wypij Vitargo® z wodą lub sokiem i pozwól mu wkręcić Twój organizm na wyższe obroty!
W TRAKCIE
Jeżeli Twoje treningi są dłuższe niż 90 minut warto stosować Vitargo® w ich trakcie. Istnieje spora szansa, że po półtora godzinnym wysiłku organizm "wypłucze" się z zapasów glikogenu. Wtedy warto przyspieszyć! Połowa lub cała porcja Vitargo® będzie idealna.
PO TRENINGU
Kończysz trening? Pakując torbę wiesz, że to będzie długi dzień? Każdy z nas miewa to uczucie. To właśnie idealna pora na uzupełnienie glikogenu, który tak ciężko pracował w trakcie Twojego treningu. Doskonałe połączenie to Vitargo® i białka, w postaci dobrej odżywki białkowej lub wysokobiałkowego posiłku.
VITARGO® - TYLKO DLA PROFESJONALNYCH SPORTOWCÓW?
Prawdą jest, że im dłuższy, bardziej intensywny wysiłek tym więcej benefitów niesie spożywanie Vitargo®. To także w pełni zrozumiałe, ponieważ nasz organizm z każdą minutą wysiłku traci zapasy glikogenu, czyli “paliwa” dla naszych mięśni. Układ nerwowy pracuje na podwójnych obrotach, a Ty czujesz, że po godzinie tracisz energię, siłę i wytrzymałość. To nie zmienia jednej rzeczy!
Nie ma znaczenia, gdzie trenujesz i rywalizujesz - na boisku, korcie, lodowisku, drodze, śniegu czy w wodzie - węglowodany będą decydującym czynnikiem, który określi, jak dobre wyniki osiągniesz i czy będziesz walczył do końca. Rezultat jest najważniejszy, a do osiągania najwyższych wyników potrzebne jest źródło węglowodanów, które przechodzi przez przewód pokarmowy tak szybko, jak to możliwe. To właśnie zapewnia Vitargo®.
PONAD 30 LAT TRADYCJI W POPRAWIANIU WYNIKÓW SPORTOWYCH
Na początku 1993 r. spółdzielnia rolnicza w Szwecji zaczęła badać możliwość opracowania napoju sportowego dla sportowców wytrzymałościowych. Jedyne produkty dostępne na rynku w tamtym czasie były wytwarzane z cukrów prostych, które nie były wystarczająco dobre dla sportowców długodystansowych. Nie mogli pić wystarczająco dużo, aby w pełni zaspokoić swoje potrzeby związane z treningiem i zawodami. Ze względu na fizyczne trudności z trawieniem i wchłanianiem, sportowcy zgłaszali dyskomfort w żołądku i wzdęcia po napojach sportowych, więc zawsze mieli za mało paliwa i doświadczali spadków energetycznych.
Po opracowaniu nowej, przełomowej, bardzo szybkiej skrobi o wysokiej masie cząsteczkowej i przedstawieniu faktów potwierdzających wyższość produktu, w 1994 r. rozpoczęto rozmowy z Instytutem Karolinska w Sztokholmie w Szwecji. W 1996 r. przedstawiono wstępny raport, który wykazał znaczącą różnicę pomiędzy Vitargo®, a innymi dostępnymi wówczas napojami sportowymi na bazie węglowodanów. Badania te zaowocowały opublikowaniem w 2000 r. wysoko cenionego badania, które dowiodło, że Vitargo® uzupełnia poziom glikogenu w mięśniach o 70% szybciej w ciągu 1 godziny niż inne napoje sportowe na bazie maltodekstryny.
W tym samym roku opublikowano drugie badanie, które wykazało, że Vitargo® opuszcza żołądek 2,3 razy (130%) szybciej niż inne napoje sportowe na bazie maltodekstryny.
Dziś Vitargo® nadal jest najszybszym sposobem do odżywiania i regeneracji mięśni, stosowanym przez sportowców i osoby aktywne, we wszystkich dyscyplinach sportowych.