Białka wegańskie/roślinne

Sortuj
Nie znaleźliśmy produktów dla wybranych filtrów. Zapoznaj się z naszymi bestsellerami.

2195

Whey Protein 908g + Prezent BIAŁKO DLA WIĘKSZYCH MIĘŚNI I ZDROWYCH KOŚCI BESTSELLEROWA ODŻYWKA BIAŁKOWA BEZ DODATKU CUKRU WSPARCIE DIETY I TRENINGÓW KILKADZIESIĄT ...

109,88 zł 89,89 zł
Najniższa cena z 30 dni: 89,89 zł

697

BIAŁKO DLA WIĘKSZYCH MIĘŚNI I ZDROWYCH KOŚCI BEZ DODATKU CUKRU - SŁODZONE SUKRALOZĄ WSPARCIE DIETY I TRENINGÓW - AŻ 85% BIAŁKA W PORCJI IDEALNE NA REDUKCJI ŚWIETNA...

159,99 zł

590

KOLAGEN RYBI Z PEPTYDAMI VERISOL® BIOTYNA POMAGA ZACHOWAĆ ZDROWE WŁOSY I SKÓRĘ WITAMINA C POMAGA W PRAWIDŁOWEJ PRODUKCJI KOLAGENU W CELU ZAPEWNIENIA PRAWIDŁOWEGO F...

139,99 zł

2168

BIAŁKO DLA WIĘKSZYCH MIĘŚNI I ZDROWYCH KOŚCI BEZ DODATKU CUKRU - SŁODZONE SUKRALOZĄ BESTSELLEROWA ODŻYWKA BIAŁKOWA WSPARCIE DIETY I TRENINGÓW KILKADZIESIĄT PYSZNYC...

209,99 zł

477

PEŁNOWARTOŚCIOWE BIAŁKO ROŚLINNE DLA WSPARCIA MIĘŚNI WSPOMAGA ZDROWE KOŚCI BEZ DODATKU CUKRU - SŁODZONE KSYLITOLEM I SUKRALOZĄ MIX 7 RODZAJÓW BIAŁKA - WSPARCIE DIE...

44,99 zł

Białka są jednymi z podstawowych elementów odżywczych niezbędnych do właściwego funkcjonowania organizmu. Białka wegańskie również spełniają tę funkcję, a dodatkowo są dobrą alternatywą dla osób, które chcą zrezygnować z produktów pochodzenia zwierzęcego. Ponadto wykazują mniejszą kaloryczność w porównaniu ze swoimi odzwierzęcymi odpowiednikami.

Na rynku dostępnych jest kilka typów białkowych odżywek wegańskich zarówno zawierających gluten, jak i bezglutenowych. Każda z nich ma swoje unikalne cechy. I tak na przykład produkty sojowe pod względem właściwości odżywczych są zbliżone do tych pochodzenia zwierzęcego, a odżywki otrzymane z grochu zawierają dodatkowo również magnez, żelazo i błonnik. Białko grochu nie powoduje uczuleń, dlatego może być zażywane przez osoby borykające się z alergiami pokarmowymi.

Białko wegańskie pomaga zwiększyć masę mięśniową. Odżywki zawierające ten składnik należy stosować zgodnie z zaleceniami producenta. Najczęściej dla osób mniej aktywnych zaleca się od 0,8 g do 1,2 g na kilogram masy ciała, natomiast u sportowców dawka ta nie powinna przekroczyć 2,2 g.