Artykuły

Biała czekolada o smaku waniliowym z kawałkami liofilizowanych malin

Czy wiesz, że historia czekolady zaczęła się około czterech tysięcy lat temu, a pierwsza tabliczka powstała już około 1850 roku? Od tego czasu towarzyszy człowiekowi i nie traci na swojej popularności.

Bukiet różnorodnych smaków i dodatków sprawia, że czekolada gości na stołach w prawie każdym domu. Zabieramy ją na górskie podróże, dajemy bliskim, by osłodzić im dzień lub w geście podziękowania, czy delektujemy się sami w domowym zaciszu. Kochają ją całe pokolenia, od dzieci po osoby starsze, od osób aktywnych, po te zapracowane, które muszą spędzać całe dnie za biurkiem.

„Legalna” czekolada 

Marka ALLNUTRITION, która znana jest z tworzenia legalnych, fit słodyczy postanowiła wprowadzić kolejny smak słynnej już czekolady PROTEIN CHOCOLATE NUTLOVE ubóstwianej przez nie tylko miłośników wszelkich aktywności, czy też osoby dbające o sylwetkę i zdrowie. Ta czekolada kochana jest przez każdego, kto ceni sobie wyjątkowy smak i jakość spożywanych słodyczy.

Biała czekolada z malinami

Do grona czekolad NUTLOVE dołączył nowy produkt, którym jest biała czekolada o smaku waniliowym z maliną liofilizowaną. Co odróżnia ją od popularnych marketowych tabliczek czekolady?  Jak w każdym łakociu ALLNUTRITION nie znajdziemy tutaj dodatku sacharozy. W całej tabliczce jest zaledwie 11 g naturalnie występujących węglowodanów. Produkt słodzony jest erytrytolem, czyli poliolem, który ma praktycznie zerową kaloryczność, oraz nie podnosi gwałtownie poziomu cukru we krwi, dzięki czemu jest uwielbiany przez osoby, które zmagają się ze zbędnymi kilogramami, walczą z cukrzycą i insulinoopornoscią.

Erytrytol – zdrowa i naturalna substancja słodząca

Ten naturalny słodzik, który pozyskiwany jest na drodze fermentacji przy użyciu drożdży, uważany jest za jedną z najzdrowszych substancji słodzących. Wpływa pozytywnie na mineralizację zębów, hamuje rozwój próchnicy i jest silnym antyoksydantem. Jednak to nie jedyny składnik tej wyśmienitej czekolady, który powinien zwrócić naszą uwagę.

Aż 21% protein w składzie 

PROTEIN CHOCOLATE NUTLOVE CRISPY VANILLA jest źródłem pełnowartościowego białka o wysokiej wartości biologicznej, które stanowi 21% składu czekolady. Do uzyskania tak wysokiego poziomu protein wykorzystano koncentrat i izolat białka serwatkowego, które charakteryzuje wyśmienity smak i wysoka zawartość aminokwasów egzogennych. Każda tabliczka PROTEIN CHOCOLATE NUTLOVE CRISPY VANILLA nie tylko osładza w zdrowy sposób dzień, ale stanowi źródło protein, które są ważne w procesie regeneracji, budowy tkanek, czy też wpływa na uczucie sytości.

Najnowsza biała czekolada o smaku waniliowym z kawałkami liofilizowanych malin to połączenie wyśmienitego smaku z funkcjonalnym zastosowaniem. Zaspokojenie słodkiej zachcianki stanie się teraz przyjemnością, która nie powoduje wyrzutów sumienia.

Tagi

Anna Zięba

Od wielu lat współpracuje z zawodnikami, trenerami. Układam indywidualne plany dietetyczne i treningowe na PoTreningu. Moja specjalizacja to dietetyka, trening i suplementacja.

Może Ciebie zainteresować

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Back to top button
Close