Blog

Chlebek proteinowy – idealna przekąska

Proteineo Bread jest pieczywem wysokiej jakości, które nie tylko ma dużo lepszy skład i jakość węglowodanów niż tradycyjne pieczywo. Zawiera on również sporą ilość białka, które jest tak ważne w naszych dietach. Szczególnie wśród wegan, którym niezmiernie trudno jest dostarczyć odpowiednie jego ilości. Czym cechuje się idealne pieczywo?

Właściwości Proteineo Bread:

  • wysoka zawartość białka,
  • węglowodany z dobrej jakości produktów,
  • brak cukrów prostych,
  • brak polepszaczy, słodu i karmelu,
  • wyjątkowy smak i chrupiąca struktura,
  • idealny produkt dla wegan,
  • wysoka zawartość błonnika,
  • brak pszenicy, która jest źródłem glutenu,
  • bardzo niska zawartość tłuszczu,
  • produkt gotowy do spożycia, po     wyjęciu z opakowania,
  • idealny dla osób z problemami trawiennymi po pieczywie pełnoziarnistym.

Skład najlepszej jakości pieczywa:

  • ryż biały,
  • izolat białka grochu (13%),
  • groch łuskany (5%),
  • błonnik owsiany (5%),
  • siemię lniane,
  • odtłuszczone nasiona słonecznika,
  • odtłuszczone nasiona sezamu,
  • sól.

Wartości odżywcze

Jak prezentują się wartości odżywcze Proteineo Bread?

Bez wątpienia warto zwrócić uwagę na ilość białka, która wynosi aż 18%. Z kolei tłuszcze ograniczone są do minimum, czyli tylko 2,2% (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g). Węglowodany obecne są w ilości 58% (w tym tylko 0,2% cukrów prostych). Proteineo Bread zawiera aż 7,6% błonnika i tylko 1 g soli. Łącznie daje to 339 kcal w 100 g produktu.

Tagi

ALLNUTRITION

Bez względu czy siłownia jest Twoim drugim domem, czy dopiero zaczynasz swoją przygodę, marka Allnutrition spełni wszystkie Twoje oczekiwania. Każdy produkt musi być odpowiedzią na konkretne potrzeby klientów.

Może Ciebie zainteresować

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Back to top button
Close