Proteineo Bread jest pieczywem wysokiej jakości, które nie tylko ma dużo lepszy skład i jakość węglowodanów niż tradycyjne pieczywo. Zawiera on również sporą ilość białka, które jest tak ważne w naszych dietach. Szczególnie wśród wegan, którym niezmiernie trudno jest dostarczyć odpowiednie jego ilości. Czym cechuje się idealne pieczywo?
Właściwości Proteineo Bread:
- wysoka zawartość białka,
- węglowodany z dobrej jakości produktów,
- brak cukrów prostych,
- brak polepszaczy, słodu i karmelu,
- wyjątkowy smak i chrupiąca struktura,
- idealny produkt dla wegan,
- wysoka zawartość błonnika,
- brak pszenicy, która jest źródłem glutenu,
- bardzo niska zawartość tłuszczu,
- produkt gotowy do spożycia, po wyjęciu z opakowania,
- idealny dla osób z problemami trawiennymi po pieczywie pełnoziarnistym.
Skład najlepszej jakości pieczywa:
- ryż biały,
- izolat białka grochu (13%),
- groch łuskany (5%),
- błonnik owsiany (5%),
- siemię lniane,
- odtłuszczone nasiona słonecznika,
- odtłuszczone nasiona sezamu,
- sól.
Wartości odżywcze
Jak prezentują się wartości odżywcze Proteineo Bread?
Bez wątpienia warto zwrócić uwagę na ilość białka, która wynosi aż 18%. Z kolei tłuszcze ograniczone są do minimum, czyli tylko 2,2% (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g). Węglowodany obecne są w ilości 58% (w tym tylko 0,2% cukrów prostych). Proteineo Bread zawiera aż 7,6% błonnika i tylko 1 g soli. Łącznie daje to 339 kcal w 100 g produktu.