Blog

Ciasto czekoladowe – przepis

Dzisiaj mamy dla Was pomysł na pyszne ciasto czekoladowe z użyciem naszego oleju kokosowego. 

Składniki:

– 100 g mąki orkiszowej jasnej,
– 100 g mąki kokosowej,
– 30 g kakao,
– 3 jajka,
– 100 g ksylitolu,
– 30 g oleju kokosowego,
– 300-400 ml wody,
– dowolne bakalie,

Przygotowanie:

W dużej misce umieszczamy wszystkie powyższe składniki i blendujemy na gładką masę (jeśli ciasto będzie zbyt gęste- można dodać nawet do 200 ml wody dodatkowo). Do ciasta możemy dodać ulubione bakalie lub jeśli zależy nam na obniżonej kaloryczności- nie dodawać nic. Ciasto przelewamy do przygotowanej wcześniej keksówki, na której rozsmarowujemy olej kokosowy, aby ciasto nie przywarło do ścianek. Pieczemy 30-40 minut w temp. 180 stopni sprawdzając w międzyczasie czy nie przypala się z góry. Smacznego! 🙂

Przybliżona kaloryczność 100 g ciasta (bez dodatku bakalii) to 260 kcal.

Autor: Magda Hajkiewicz – Wiem co jem

Tags

ALLNUTRITION

Bez względu czy siłownia jest Twoim drugim domem, czy dopiero zaczynasz swoją przygodę, marka Allnutrition spełni wszystkie Twoje oczekiwania. Każdy produkt musi być odpowiedzią na konkretne potrzeby klientów.

Może Ciebie zainteresować

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Back to top button
Close