Cooking Spray – oleje w sprayu do smażenia

Smażenie to nasz ulubiony sposób obróbki termicznej. Niestety wraz z błędami i przyzwyczajeniami żywieniowymi w wielu rodzinach utrwaliło się przekonanie, iż jest ono niezdrowe i jednym z pierwszych kroków, jakie warto poczynić w zmianie nawyków żywieniowych jest jego eliminacja.

Bardzo często na naszej patelni znajdują się takie produkty, jak:

  • olej słonecznikowy,
  • masło, (zwykłe)
  • olej z pestek winogron,
  • margaryna.

Zdecydowanie nie nadają się one do smażenia przede wszystkim z uwagi na ogromne ilości kwasów tłuszczowych omega 6, których w naszej diecie nie brakuje, a zaburzenie proporcji w stosunku do omega 3 jest jednym z podstawowych czynników problemów zdrowotnych w dzisiejszych czasach.

Z tego też względu firma dołączyliśmy do swojego asortymentu suplementów “bezkaloryczny” olej do smażenia, który dostępny mamy w dwóch wariantach: oliwy z oliwek oraz oleju rzepakowego:

Właściwości Cooking Spray

  • bardzo ekonomiczny, zawiera aż 909 porcji w jednej puszcze,
  • zawiera tylko 0,2 g tłuszczu w jednej porcji,
  • idealny zamiennik popularnych form tłuszczu do smażenia i pieczenia,
  • niezwykle przydatny dla osób kontrolujących podaż kalorii w diecie (tylko 2 kcal w porcji)
  • zdrowa alternatywa dla popularnych tłuszczów smażalniczych,
  • nadaje przyjemny smak i zapach smażonym lub pieczonym potrawom,
  • zmniejsza ryzyko powstawania wolnych rodników w czasie smażenia,
  • nie powoduje przemiany cholesterolu do jego utlenionej formy,
  • nie zawiera kwasów tłuszczowych omega 6, jak w przypadku wielu popularnych tłuszczów do smażenia.

Zastosowanie Cooking Spray

  • smażenie,
  • pieczenie,
  • grillowanie.
Udostępnij znajomym...Share on Facebook0Share on Google+0

Dodaj komentarz

Your email address will not be published. Required fields are marked *