Przepisy kulinarne

Czekoladowa panna cotta z czereśniami

Składniki:

  • 400ml mleczka kokosowego light
  • 30g ksylitolu
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • 20g czekolady gorzkiej lub deserowej
  • sos FITKING CHERRY
  • świeże czereśnie

Przygotowanie:

Żelatynę zalewamy odrobiną zimnej wody, mieszamy i odstawiamy na 5min do napęcznienia. 

Mleczko kokosowe podgrzewamy w garnku doprowadzając prawie do wrzenia. Zdejmujemy z ognia, dodajemy czekoladę, ksylitol i napęczniałą żelatynę. Całość dokładnie mieszamy aż składniki się rozpuszczą.

Przelewamy masę do szklanek lub pucharków i chłodzimy przez kilka godzin w lodówce. Gotowy deser polewamy sosem i dekorujemy czereśniami.

Wartości odżywcze 1 porcji 

  • Kcal: 183
  • B: 2g
  • T: 12g
  • W: 20,5g 

ALLNUTRITION

Bez względu czy siłownia jest Twoim drugim domem, czy dopiero zaczynasz swoją przygodę, marka Allnutrition spełni wszystkie Twoje oczekiwania. Każdy produkt musi być odpowiedzią na konkretne potrzeby klientów.

Może Ciebie zainteresować

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Back to top button
Close