Składniki:
- 400ml mleczka kokosowego light
- 30g ksylitolu
- 2 łyżeczki żelatyny
- 20g czekolady gorzkiej lub deserowej
- sos FITKING CHERRY
- świeże czereśnie
Przygotowanie:
Żelatynę zalewamy odrobiną zimnej wody, mieszamy i odstawiamy na 5min do napęcznienia.
Mleczko kokosowe podgrzewamy w garnku doprowadzając prawie do wrzenia. Zdejmujemy z ognia, dodajemy czekoladę, ksylitol i napęczniałą żelatynę. Całość dokładnie mieszamy aż składniki się rozpuszczą.
Przelewamy masę do szklanek lub pucharków i chłodzimy przez kilka godzin w lodówce. Gotowy deser polewamy sosem i dekorujemy czereśniami.
Wartości odżywcze 1 porcji
- Kcal: 183
- B: 2g
- T: 12g
- W: 20,5g