ArtykułyPolecane

FRUTILOVE – całe owoce w czekoladzie bez dodatku cukru

Owoce lubimy za słodki smak, soczystość, zawartość witamin. Czekoladę natomiast uwielbiamy za jej niepowtarzalny aromat, zapach i to, jak poprawia nam humor.

Z miłości do owoców i czekolady marka ALLNUTRITION stworzyła zupełnie nową linię produktów, kryjącą się pod nazwą FRUTILOVE. To połączenie soczystych suszonych owoców, pełnych naturalnej słodyczy z przepyszną, wolną od dodanego cukru czekoladą. 

Dla każdego coś pysznego

ALLNUTRITION jak zawsze dba, aby każdy mógł odnaleźć swój ulubiony smak, stąd mamy do wyboru trzy rodzaje czekolady: ciemną, mleczną oraz białą.

FRUTILOVE to zarówno klasyki, takie jak rodzynki, czy żurawina w ciemnej czekoladzie, ale także nowe, nietypowe połączenie daktyli z ciemną czekoladą i nutą pomarańczy oraz rodzynki w białej czekoladzie z dodatkiem mielonej kawy, a jako przysłowiowa wisienka na torcie są suszone banany w mlecznej czekoladzie. Suszone owoce to nie tylko wspaniały smak, to również bogactwo wielu witamin, składników mineralnych i antyoksydantów. Suszone banany to idealne źródło potasu, żurawina witaminy C, a rodzynki witaminy B6, cynku i magnezu. Nie zapominajmy o daktylach, które dostarczają witamin z grupy B i polifenoli.

Bez dodatku cukru

Czekolada, w której zanurzone są pyszne owoce, nie zawiera ani grama cukru, słodzona jest naturalnym słodzikiem maltitolem, który tworzony jest z maltozy pozyskiwanej z ziaren zbóż. Ta substancja słodząca jest idealnym kompanem dla osób walczących z insulinoopornoscią lub cukrzyca, gdyż charakteryzuje ją niski indeks glikemiczny (IG35). Jej kolejną zaletą jest niska wartość energetyczna, która wynosi tylko 2,4 kcal na 1 g produktu, to stanowi ogromny atut dla osób walczących ze zbędnymi kilogramami.

Ogromną zaletą wykorzystanych czekolad jest wysoka zawartość masy kakaowej, która sięga w przypadku ciemnej odsłony polewy minimum 54%. Warto wspomnieć, iż kakao dostarcza więcej przeciwutleniaczy niż większość produktów spożywczych na świecie. Dobroczynne polifenole stanowią aż 10% suchej masy ziarna kakaowca. Wyróżnić wśród nich możemy proantocyjanidyny, katechiny, antocyjanidyny, dzięki czemu kakao stanowi sprzymierzeńca w walce z chorobami układu sercowo-naczyniowego. Warto również wspomnieć, iż czekolada dostarcza wielu ważnych składników mineralnych w tym magnezu, potasu i cynku.

Nowa rodzina FRUTILOVE to:

FRUTILOVE WHOLE FRUITS BIG RAISINS IN DARK CHOCOLATE (RODZYNKI THOMPSONA W CIEMNEJ CZEKOLADZIE),

FRUTILOVE WHOLE FRUITS CRANBERRY IN DARK CHOCOLATE (ŻURAWINA W CIEMNEJ CZEKOLADZIE),

FRUTILOVE WHOLE FRUITS BANANAS IN MILK CHOCOLATE (SUSZONE BANANY W MLECZNEJ CZEKOLADZIE),

FRUTILOVE WHOLE FRUITS DATES IN DARK CHOCOLATE WITH A HINT OF ORANGE (DAKTYLE W CIEMNEJ CZEKOLADZIE Z NUTĄ POMARAŃCZY),

FRUTILOVE WHOLE FRUITS RAISINS IN WHITE CHOCOLATE WITH A HINT OF COFFEE (RODZYNKI W BIAŁEJ CZEKOLADZIE Z DODATKIEM MIELONEJ KAWY).

Fruitlove to zarówno zdrowy zamiennik słodyczy, bez dodanego cukru, jak i oleju palmowego, ale również świetną przekąską, którą możemy zabrać ze sobą w każdą podróż. 

Tagi

Anna Zięba

Od wielu lat współpracuje z zawodnikami, trenerami. Układam indywidualne plany dietetyczne i treningowe na PoTreningu. Moja specjalizacja to dietetyka, trening i suplementacja.

Może Ciebie zainteresować

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Back to top button
Close