Jakie słodycze na diecie redukcyjnej?

Kto z nas nie lubi słodkości? Pytanie to w zasadzie nie powinno mieć miejsca. Wystarczy popytać wśród znajomych i bardzo ciężko o osobę, która nie jada słodyczy, lodów, kremów czy ciast. Nawet, jeżeli tak jest, to wynika to nie z faktu, iż nie lubi ona smaku tego typu produktów, a z tego względu, że dba mocno o swoją dietę, zdrowie i sylwetkę.

Połączenie przetworzonych cukrów prostych z tłuszczami, często w postaci izomerów trans, jest plagą otyłości i chorób cywilizacyjnych takich, jak: insulinooporność, cukrzyca czy zmiany miażdżycowe.

Z tego też względu myśląc nie tylko o naszej chęci zjedzenia słodkiego, ale przede wszystkim o zdrowiu oferujemy idealny produkt. NutWhey, czyli, jak sama nazwa wskazuje połączenie masła orzechowego z białkiem serwatkowym, acz już nie tylko o takim składzie. Wręcz idealne rozwiązanie dla łasuchów, którzy nie chcą dostarczyć niezdrowych tłuszczów i cukru, a przy okazji uzupełnić swoją dietę o najwyższej jakości rodzaj białka.

Dostępne dotąd smaki cieszyły się tak dużym powodzeniem, że związku z tym, idąc za zapotrzebowaniem konsumentów wprowadzono dwa nowe smaki. Smaki, które wśród białek serwatkowych cieszą się wyjątkową popularnością. Jest to słony karmel i truskawka.

Udostępnij znajomym...Share on Facebook0Share on Google+0

Dodaj komentarz

Your email address will not be published. Required fields are marked *