Do przygotowania potrzebujesz
- 120 g mąki żytniej,
- 120 g mleka roślinnego lub zwykłego 2%,
- 15 g kakao,
- 15 g ksylitolu,
- dwie miarki odżywki białkowej (u mnie izolat ALLNUTRITION o smaku białej czekolady),
- 10 g oleju kokosowego,
- jedno jajko,
- woda gazowana,
- łyżki orzeszków ziemnych,
- masło orzechowe
- i krem nutwhey biała czekolada do posmarowania,
Przepis:
Mąkę, mleko, kakao, ksylitol, odżywkę białkową, olej kokosowy i jajko blendujemy na gładką masę. W razie potrzeby można dodać ok 50-100 ml wody, aby masa nabrała nieco bardziej płynnej konsystencji. Następnie rozgrzewamy patelnię teflonową i smażymy kilka małych omletów lub jednego większego. Gotowe pancakes przekładamy masłem orzechowym i kremem nutwhey o smaku białej czekolady. Górę omleta posypujemy orzeszkami arachidowymi. Smacznego!
Przepis przygotowała nasza ambasadorka Magdalena Hajkiewicz