Składniki:
- puszka mleka kokosowego 400g
- 2 łyżki ksylitolu
- 2 łyżeczki żelatyny (lub agar-agar w wersji wegetariańskiej)
- laska wanilii
- kilka świeżych truskawek
- sos Fitking Delicious
Wykonanie:
Mleko kokosowe wlewamy do rondelka, dodajemy ksylitol i ziarenka z laski wanilii, mieszamy i gotujemy do rozpuszczenia cukru. Nie doprowadzamy do wrzenia. Żelatynę zalewamy niewielką ilością ciepłej wody i rozpuszczamy, zostawiamy na kilka minut. Rondelek zdejmujemy z ognia i dodajemy rozpuszczona żelatynę, dokładnie mieszamy (jeżeli używamy agaru, dodajemy go bezpośrednio do rondelka i doprowadzamy do wrzenia). Lekko studzimy i przelewamy do salaterek. Zostawiamy w lodówce na 3-4 godziny a najlepiej na całą noc. Dekorujemy sosem FitKing Delicious i świeżymi truskawkami.