Przepis na zakręcone drożdżowe bułeczki z kremem Nutlove Crunch

drożdżowe bułeczki z kremem Nutlove Crunch

  1. Składniki
  2. Wykonanie
  3. Wartości odżywcze 1 bułeczki

Składniki

  • 30g drożdży
  • 1 łyżka cukru
  • 370g mąki orkiszowej lub pszennej 
  • 60g ksylitolu
  • 2 jajka
  • 70g rozpuszczonego masła
  • 100ml ciepłego mleka
  • 100g NUTLOVE Crunch

dodatkowo: 

  • 1 żółtko
  • 3 łyżki mleka

Wykonanie

  • Przygotuj zaczyn: w kubku wymieszaj drożdże, 20ml mleka, cukier i 2 łyżki mąki, przykryj ścierką i odstaw na 10 min do wyrośnięcia
  • Do robota kuchennego wsyp mąkę i ksylitol, dodaj jajka, wyrośnięty zaczyn oraz pozostałą część mleka, zacznij wyrabiać ciasto 
  • pod koniec zacznij powoli dolewać rozpuszczone masło
  • wyjmij ciasto na stolnicę i zagnieć je dłońmi przez dodatkowe 5 min, przełóż ciasto do miski, przykryj ścierką i odstaw w ciepłe miejsce na 1,5h
  • wyrośnięte ciasto ponownie krótko zagnieć a następnie rozwałkuj na duży prostokąt
  • posmaruj ciasto kremem a następnie zwiń w rulon wzdłuż dłuższego boku
  • potnij rulon na 12 części
  • przełóż bułeczki do formy wyłożonej papierem do pieczenia i odstaw na 15 min do ponownego wyrośnięcia
  • piekarnik rozgrzej do 180*C, wyrośnięte bułeczki posmaruj z wierzchu żółtkiem wymieszanym z mlekiem
  • piecz około 25 min, aż się zarumienią

Wartości odżywcze 1 bułeczki

  • kcal: 216
  • B: 6,3g
  • T: 9,5g
  • W: 29g

Materiał reklamowy

OCEŃ ARTYKUŁ:
0 / 5 5 0
SFD
Twój koszyk (...)
Produkt został dodany Produkt został usunięty Do Twojego koszyka zostały dodane produkty z innego urządzenia Przywróciliśmy Twój koszyk z innego urządzenia
Wartość koszyka : ...