Przepisy kulinarne

Przepis na zakręcone drożdżowe bułeczki z kremem Nutlove Crunch

Składniki:

  • 30g drożdży
  • 1 łyżka cukru
  • 370g mąki orkiszowej lub pszennej 
  • 60g ksylitolu
  • 2 jajka
  • 70g rozpuszczonego masła
  • 100ml ciepłego mleka
  • 100g NUTLOVE Crunch

dodatkowo:

  • 1 żółtko
  • 3 łyżki mleka

Wykonanie:

  • Przygotuj zaczyn: w kubku wymieszaj drożdże, 20ml mleka, cukier i 2 łyżki mąki, przykryj ścierką i odstaw na 10 min do wyrośnięcia
  • Do robota kuchennego wsyp mąkę i ksylitol, dodaj jajka, wyrośnięty zaczyn oraz pozostałą część mleka, zacznij wyrabiać ciasto 
  • pod koniec zacznij powoli dolewać rozpuszczone masło
  • wyjmij ciasto na stolnicę i zagnieć je dłońmi przez dodatkowe 5 min, przełóż ciasto do miski, przykryj ścierką i odstaw w ciepłe miejsce na 1,5h
  • wyrośnięte ciasto ponownie krótko zagnieć a następnie rozwałkuj na duży prostokąt
  • posmaruj ciasto kremem a następnie zwiń w rulon wzdłuż dłuższego boku
  • potnij rulon na 12 części
  • przełóż bułeczki do formy wyłożonej papierem do pieczenia i odstaw na 15 min do ponownego wyrośnięcia
  • piekarnik rozgrzej do 180*C, wyrośnięte bułeczki posmaruj z wierzchu żółtkiem wymieszanym z mlekiem
  • piecz około 25 min, aż się zarumienią

Wartości odżywcze 1 bułeczki:

  • kcal: 216
  • B: 6,3g
  • T: 9,5g
  • W: 29g
Tagi

ALLNUTRITION

Bez względu czy siłownia jest Twoim drugim domem, czy dopiero zaczynasz swoją przygodę, marka Allnutrition spełni wszystkie Twoje oczekiwania. Każdy produkt musi być odpowiedzią na konkretne potrzeby klientów.

Może Ciebie zainteresować

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Back to top button
Close