Przepisy kulinarne z wykorzystaniem ALLNUTRITION COCONUT OIL

Zima na dobre zadomowiła się za oknem, jednak my nie zwalniamy tempa zarówno podczas treningu, jak i w pracy. Tym razem przedstawiamy Wam 2 interesujące przepisy z wykorzystaniem jednego z naszych najnowszych produktów – ALLNUTRITION COCONUT OIL, które powinny zadowolić nawet najbardziej wymagających smakoszy.

1. Aromatyczny łosoś

Składniki:

– 2 filety z łososia

– 2 łyżki oleju kokosowego

– 2 ząbki czosnku

– świeży koperek

– sól morska

– pieprz

– opcjonalnie: starty parmezan, cytryna

Filety z łososia nacieramy olejem kokosowym i czosnkiem przeciśniętym przez praskę, posypujemy posiekanym koperkiem, przyprawiamy solą i pieprzem oraz opcjonalnie parmezanem.

Pieczemy w 200°C przez ok. 25 min. Upieczoną rybę można przed podaniem skropić sokiem z cytryny.

2. Placuszki z cukinii i marchewki

Składniki:

– 2 jajka

– 6 łyżek płatków owsianych

– średnia młoda cukinia

– duża marchewka

– ząbek czosnku

– cebula szalotka

– natka pietruszki

– sól różowa

– pieprz

– szczypta kurkumy

– olej kokosowy do smażenia

Cukinię ścieramy na tarce, oprószamy solą, odstawiamy na pół godziny, żeby puściła wodę. Odciskamy nadmiar wody, dodajemy startą marchewkę, drobno posiekaną cebulę, przetarty czosnek i posiekaną natkę pietruszki. Wbijamy jajka, dodajemy płatki owsiane, przyprawy i dokładnie mieszamy. Rozgrzewamy na patelni olej, formujemy placuszki, smażymy ok. 5 min. z obu stron, aż do uzyskania złotego koloru.

Udostępnij znajomym...Share on Facebook
Facebook
0

Dodaj komentarz

Your email address will not be published. Required fields are marked *