Składniki:
- 180g tofu wędzonego
- 50g sosu BBQ
- 200g pieczarek
- 150g cukinii
- 0,5 papryki czerwonej
- kilka plastrów czerwonej cebuli
- cooking spray oliwa z oliwek
Wykonanie:
Tofu dokładnie odsącz z nadmiaru wody na ręcznikach papierowych. Pokrój w kostkę, przełóż do miski i wymieszaj dokładnie z sosem BBQ. Odstaw do zamarynowania na minimum 30 min.
Warzywa pokrój na większe kawałki. Nabijaj składniki na długie wykałaczki, połóż gotowe szaszłyki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, spryskaj cooking sprayem i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200*C na 30 min.
Podawaj z chlebkiem proteinowym i np. masłem czosnkowym, tzatzikami lub jogurtem czosnkowym
Wartości odżywcze:
- kcal: 403
- B: 32g
- T: 14g
- W: 41g