Przepisy kulinarne

Tort kokosowy – przepis

Składniki:
– 750 ml mleka kokosowego lub zwykłego,
– 250 g kaszy jaglanej,
– 400 g mleczka kokosowego z puszki,
– 20 g żelatyny (lub 5 g agaru),
– 4 łyżki ksylitolu (wedle uznania można dodać więcej),
– 30 g wiórków kokosowych (do posypania),
– jeżyny i truskawki,
– kilka kropel aromatu waniliowego,
– 2 miarki odżywki białkowej o smaku kokosowym (opcjonalnie),

Przygotowanie:
Kaszę jaglaną dokładnie przepłukać w zimnej wodzie aż będzie całkowicie czysta (inaczej kasza może dawać gorzki posmak). Następnie ugotować kaszę na mleku, lekko ostudzić, dodać żelatynę i dokładnie wymieszać. Do ostudzonej kaszy dodać mleczko kokosowe, ksylitol, aromat waniliowy oraz odżywkę białkową. Wszystkie składniki dokładnie zblendować. Formę o średnicy 20 cm nasmarować cienką warstwą tluszczu i wylać gotową masę. Odstawić do lodówki na co najmniej 5 godzin, a najlepiej na całą noc. Smacznego!

Wartości odżywcze (dla 1 z 8 porcji):
Energia: 287,9 kcal
Białko: 4,8 g
Węglowodany: 28,1 g
Tłuszcze: 17,7 g

ALLNUTRITION

Bez względu czy siłownia jest Twoim drugim domem, czy dopiero zaczynasz swoją przygodę, marka Allnutrition spełni wszystkie Twoje oczekiwania. Każdy produkt musi być odpowiedzią na konkretne potrzeby klientów.

Może Ciebie zainteresować

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Back to top button
Close