OPAKOWANIE: 1000 G KCAL: 0
Dlaczego ERYTRYTOL?
- NAJLEPSZA ALTERNATYWA DLA BIAŁEGO CUKRU
- NIE MA WARTOŚCI KALORYCZNEJ - O KCAL
- IDEALNY DLA DIABETYKÓW
- ZDROWY SŁODZIK - ZEROWY INDEKS GLIKEMICZNY
- ŚWIETNY DO WYPIEKÓW I DESERÓW
ERYTRYTOL to poliol, który należy do grupy alkoholi wielowodorotlenowych, znanych również jako cukry alkoholowe. Jest wytwarzany w procesie naturalnej fermentacji i można go znaleźć w warzywach, owocach, grzybach, wodorostach oraz winie.
DLACZEGO ERYTRYTOL JEST WYJĄTKOWY?
NAJZDROWSZY ZAMIENNIK CUKRU
Erytrytol jest często uważany za jeden z najzdrowszych słodzików, ponieważ ma wartość energetyczną równą 0 kalorii!! Zdobył to miano dzięki temu, że nie jest metabolizowany przez ludzki organizm, co oznacza, że nie ma negatywnego wpływu na zdrowie.
Dodatkowo, spożywanie erytrytolu zamiast cukru skutkuje mniejszym wzrostem poziomu glukozy we krwi, co czyni go idealnym wyborem dla osób z cukrzycą. Co istotne, erytrytol nie ma negatywnego wpływu na zęby i może nawet wspomagać w zachowaniu ich mineralizacji. Zaleca się go w dietach niskokalorycznych i bezcukrowych.
PYSZNY, SŁODKI SMAK
Erytrytol jest około 60-70% słodszy od sacharozy (cukru) i ma dodatkową zaletę wywoływania przyjemnego uczucia chłodu w ustach. Można go używać do słodzenia praktycznie wszystkiego - od kawy po domowe wypieki. Co istotne, w przeciwieństwie do niektórych innych substancji słodzących, erytrytol nie pozostawia obcych posmaków.
Jest szczególnie zalecany dla osób odchudzających się, dbających o sylwetkę oraz diabetyków.