ALLNUTRITION PRO WHEY to źródło najwyższej jakości białka serwatkowego. Dzięki unikalnemu połączeniu koncentratu oraz izolatu białka serwatki (WPC + WPI), PRO WHEY dostarcza mięśniom pełnowartościowe białko bez zbędnej ilości cukrów i tłuszczów.
Białko zawarte w PRO WHEY charakteryzuje się szybkim wchłanianiem, wysokim poziomem aminokwasów rozgałęzionych BCAA oraz wysoką wartością biologiczną. Wartość biologiczna to wskaźnik określający ilość białka, jaka może być przyswojona jednorazowo przez organizm. Jego wysoki poziom oznacza wysokiej jakości odżywkę białkową.
ZALETY STOSOWANIA ALLNUTRITION PRO WHEY
WSPARCIE MIĘŚNI I KOŚCI
PRO WHEY uzupełnia dietę w białko, które przyczynia się do wzrostu i utrzymaniu masy mięśniowej, a także dba o zdrowie kości [1].
ŚWIETNIE SIĘ MIESZA I ŁATWO ROZPUSZCZA
PRO WHEY jest w instantyzowanej formie, a przez to dobrze się miesza, łatwo rozpuszcza a konsystencja gotowej do spożycia porcji jest doskonale kremowa i całkowicie pozbawiona grudek. To pozwala na zastosowanie odzywki w kuchni jako pełnoprawny składnik fit wypieków, deserów i przekąsek.
WYSOKA ZAWARTOŚĆ AMINOKWASÓW ROZGAŁĘZIONYCH BCAA
BCAA należą do najbardziej popularnych suplementów stosowanych przez osoby aktywne fizycznie. PRO WHEY zawiera leucynę, walinę i izoleucynę.
CZYM JEST WPC?
Koncentrat białka serwatkowego, to komponent pochodzenia mlecznego otrzymywany w procesie mikrofiltracji lub ultrafiltracji. WPC na tle innych białek (zwłaszcza roślinnych, ale także kazeinowych, mięsnych czy nawet jajecznych), wyróżnia się ekstremalnie wysoką wartością odżywczą wynikającą z dużego udziału aminokwasów egzogennych (zwanych EAA), a w szczególności aminokwasów rozgałęzionych BCAA.
CZYM JEST WPI?
Izolat białka serwatkowego, podobnie jak koncentrat serwatki, jest proteiną pochodzenia mlecznego. Zazwyczaj WPI otrzymuje się w procesie technologicznym zwanym mikroflitracją przepływu krzyżowego (CFM) przebiegającą w niskich temperaturach. Dzięki tej metodzie nie dochodzi do denaturacji aktywnych biokomponentów.