Yeast Protein - białko z drożdży
Coraz większy postęp technologiczny oraz ogólnoświatowa walka o planetę i żyjące na niej wszystkie istoty sprawia, że rynek spożywczy coraz bardziej zmienia się i ewoluuje w kierunku większej ekologii. Produkty, które w diecie ludzi są głównym źródłem białka, takie jak mięso, ryby czy nabiał są coraz częściej zastępowane alternatywnymi wytworami roślinnymi, które stosowane w odpowiedni sposób mogą zastąpić produkty pochodzenia zwierzęcego.
Odżywki białkowe dla wegan Innowacyjne źródło białka dla wegan i nie tylko - białko z drożdży Wypróbuj wyśmienite ALLNUTRITION Yeast Protein
Odżywki białkowe dla wegan
Trend zastępowania lub wzbogacania diety w wyroby ekologiczne, pochodzące ze źródeł roślinnych również można spotkać na rynku suplementów diety i odżywek. W dzisiejszych czasach standardem są już odżywki proteinowe opierające się w swoim składzie o białka roślinne, które dostarczają m.in. soja, konopie, groch czy orzechy. Jednak coraz większe zapotrzebowanie na alternatywne źródła protein sprawia, że poszukiwane są nowe innowacyjne źródła, które urozmaicą jeszcze mocniej każdą dietę i pozwolą na dostarczenie jak największej ilości aminokwasów egzogennych.
Innowacyjne źródło białka dla wegan i nie tylko - białko z drożdży
Marka ALLNUTRITION pragnąc dać swoim klientom największy wachlarz możliwości i wyborów, postanowiła do swojej oferty wprowadzić innowacyjne źródło białka, które jest alternatywą zarówno dla odżywek pochodzenia roślinnego, jak i zwierzęcego. ALLNUTRITION Yeast Protein to odżywka proteinowa dostarczająca pełnowartościowe białko pochodzące z drożdży. Produkt ten jest idealny zarówno dla osób na diecie wegańskiej, jak i dla osób na dietach eliminacyjnych czy ze zdiagnozowanymi alergiami, gdyż w jego składzie nie znajdziemy wielu alergenów w tym soi, glutenu czy laktozy.
Wypróbuj wyśmienite ALLNUTRITION Yeast Protein
ALLNUTRITION Yeast Protein to również fantastyczna alternatywa lub uzupełnienie diety, dla które osób chcą wzbogacić swoją dietę w różnorodne źródła protein. Warto zaznaczyć, że białko drożdżowe charakteryzuje się bardzo wysokim poziomem aminokwasów egzogennych, oraz fantastyczną biodostępnością i strawnością. W skali PDCAAS (Protein Digestibility Corrected Amino Acid Score – skorygowany wskaźnik strawności aminokwasów białek) posiada wynik równy 1, co oznacza, że białko te pod względem przyswajania jest równe proteinom pochodzenia zwierzęcego.
ALLNUTRITION Yeast Protein jest dostępne w czterech wyjątkowych smakach, czekoladowym, masła orzechowego, słonego karmelu oraz kawowym, które idealnie wpasują się zarówno w domowe fit desery, jako dodatki do omletów, owsianek, czy też pokochamy je w formie klasyczny shaków. To innowacyjne źródło białka, które w jednej porcji dostarcza aż 21 g protein, idealnie uzupełni wszystkie aminokwasy i sprawdzi się u każdej osoby, która chce urozmaicić swoją dietę.
Materiał reklamowy.
DODANO:
03/10/2022
Zawarte treści mają charakter wyłącznie edukacyjny i informacyjny. Starannie dbamy o ich merytoryczną poprawność. Niemniej jednak, nie mają one na celu zastępować indywidualnej porady u specjalisty, dostosowanej do konkretnej sytuacji czytelnika.
https://allnutrition.pl/images/g/mingtree_638339985264635335.jpg
SFD