FIT białkowa czekolada bez laktozy

Biała, czarna, mleczna, gorzka, z nadzieniem lub orzechami, oczywiście mowa o czekoladzie. Najbardziej znanym deserze na świecie. Trudno znaleźć osoby, które nie lubią czekolady. Ubóstwiamy ją za smak, zapach, kolor i konsystencje. Możemy ją spotkać w gorącym kakao, kruchych ciastkach, chrupiących batonikach, czy domowych wypiekach, jednak najbardziej smakuje jako kostka prosto z kartonika.

PROTEIN CHOCOLATE

  1. FIT czekolada bez laktozy  
  2. Naturalny i bezkaloryczny zamiennik cukru 
  3. Podsumowanie

FIT czekolada bez laktozy  

Firma ALLNUTRITION wyszła naprzeciw oczekiwaniom osób, którym zależy na tym przepysznym, słodkim afrodyzjaku, przy zachowaniu idealnej sylwetki. PROTEIN CHOCOLATE LACTOSE FREE to połączenie tradycji z funkcjonalnością, to czekolada w nowoczesnym wydaniu.

Produkt ten charakteryzuje się głębokim, naturalnym smakiem oraz delikatną konsystencją, które dorównują znanym na całym świecie szwajcarskim i belgijskim czekoladom. Wyróżnia go również wysoka zawartość pełnowartościowego białka. Prawie 30% masy czekolady stanowi lekkostrawna odżywka proteinowa.

W 100g produktu znajdziemy aż 26g protein o najwyższej biodostępności. Koncentrat białka serwatkowego zastosowany do produkcji czekolady nie zawiera laktozy, podobnie jak wykorzystane mleko w proszku, dzięki czemu po produkt mogą sięgać osoby z niedoborem enzymu laktazy lub typową nietolerancją laktozy, czyli cukru mlecznego. Wiele osób nie jest świadomych, a problem ten dotyka od 20 aż do 37% polaków.

ALLNUTRITION PROTEIN CHOCOLATE

Naturalny i bezkaloryczny zamiennik cukru 

PROTEIN CHOCOLATE LACTOSE FREE to zero dodanego cukru. Słodki smak zawdzięczamy głównie erytrytowi, który jest poliolem i wytwarzany jest na drodze naturalnej fermentacji. Ten alkohol cukrowy charakteryzuje to, iż nie dostarcza kalorii i ma zerowy indeks glikemiczny. Uważany jest za najzdrowszy ze słodzików. Sprzyja walce z próchnicą poprzez hamowanie tworzenia płytki nazębnej i może być stosowany przez osoby zmagające się z insulinoopornoscią, czy też cukrzycą. 

W tabliczce czekolady ALLNUTRITION znajdziemy zaledwie 5,6 g cukrów, które pochodzą z naturalnych źródeł. Do produkcji czekolady wykorzystano odtłuszczone mleko w proszku, dzięki czemu dostarcza ona o około 20% mniej kalorii niż tradycyjne produkty tego typu.

Najdrogocenniejszym składnikiem czekolady jest masa kakaowa, w przypadku PROTEIN CHOCOLATE LACTOSE FREE stanowi ona minimum 35%. Kakao jest bogatym źródłem flawonoidów, które korzystnie wpływają na stan naszego zdrowia. Te prozdrowotne składniki wykazują silne działanie antyoksydacyjne. To ważny element walki organizmu z „wolnymi rodnikami”, które uszkadzają nasze komórki. 

Podsumowanie

Przyjemność z jedzenia czekolady oraz świadomość zdrowych nawyków odżywiania i dbanie o sylwetkę już nie muszą się wzajemnie wykluczać, wraz z PROTEIN CHOCOLATE LACTOSE FREE mogą iść w parze.

Materiał reklamowy 

OCEŃ ARTYKUŁ:
0 / 5 5 0
SFD
Twój koszyk (...)
Produkt został dodany Produkt został usunięty Do Twojego koszyka zostały dodane produkty z innego urządzenia Przywróciliśmy Twój koszyk z innego urządzenia
Wartość koszyka : ...