Artykuły

FIT białkowa czekolada bez laktozy

Biała, czarna, mleczna, gorzka, z nadzieniem, lub orzechami, oczywiście mowa o czekoladzie. Najbardziej znanym deserze na świecie. Trudno znaleźć osoby, które nie lubią czekolady. Ubóstwiamy ją za smak, zapach, kolor i konsystencje. Możemy ją spotkać w gorącym kakao, kruchych ciastkach, chrupiących batonikach, czy domowych wypiekach, jednak najbardziej smakuje jako kostka prosto z kartonika.

FIT czekolada bez laktozy 

Firma ALLNUTRITION wyszła naprzeciw oczekiwaniom osób, którym zależy na tym przepysznym, słodkim afrodyzjaku, przy zachowaniu idealnej sylwetki. PROTEIN CHOCOLATE LACTOSE FREE to połączenie tradycji z funkcjonalnością, to czekolada w nowoczesnym wydaniu.

Produkt ten charakteryzuje się głębokim, naturalnym smakiem oraz delikatną konsystencją, które dorównują znanym na całym świecie szwajcarskim i belgijskim czekoladom. Wyróżnia go również wysoka zawartość pełnowartościowego białka. Prawie 30% masy czekolady stanowi lekkostrawna odżywka proteinowa. W 100g produktu znajdziemy aż 26g protein o najwyższej biodostępności. Koncentrat białka serwatkowego zastosowany do produkcji czekolady nie zawiera laktozy, podobnie jak wykorzystane mleko w proszku, dzięki czemu po produkt mogą sięgać osoby z niedoborem enzymu laktazy lub typową nietolerancją laktozy, czyli cukru mlecznego. Wiele osób nie jest świadomych, a problem ten dotyka od 20 aż do 37% polaków.

Naturalny i bezkaloryczny zamiennik cukru

PROTEIN CHOCOLATE LACTOSE FREE to zero dodanego cukru. Słodki smak zawdzięczamy głównie erytrytowi, który jest poliolem i wytwarzany jest na drodze naturalnej fermentacji. Ten alkohol cukrowy charakteryzuje to, iż nie dostarcza kalorii i ma zerowy indeks glikemiczny. Uważany jest za najzdrowszy ze słodzików. Sprzyja walce z próchnicą poprzez hamowanie tworzenia płytki nazębnej i może być stosowany przez osoby zmagające się z insulinoopornoscią, czy też cukrzycą. 

W tabliczce czekolady ALLNUTRITION znajdziemy zaledwie 5,6 g cukrów, które pochodzą z naturalnych źródeł. Do produkcji czekolady wykorzystano odtłuszczone mleko w proszku, dzięki czemu dostarcza ona o około 20% mniej kalorii niż tradycyjne produkty tego typu.

Najdrogocenniejszym składnikiem czekolady jest masa kakaowa, w przypadku PROTEIN CHOCOLATE LACTOSE FREE stanowi ona minimum 35%. Kakao jest bogatym źródłem flawonoidów, które korzystnie wpływają na stan naszego zdrowia. Te prozdrowotne składniki wykazują silne działanie antyoksydacyjne. To ważny element walki organizmu z „wolnymi rodnikami”, które uszkadzają nasze komórki.

Przyjemność z jedzenia czekolady oraz świadomość zdrowych nawyków odżywiania i dbanie o sylwetkę już nie muszą się wzajemnie wykluczać, wraz z PROTEIN CHOCOLATE LACTOSE FREE mogą iść w parze.

Tagi

Anna Zięba

Od wielu lat współpracuje z zawodnikami, trenerami. Układam indywidualne plany dietetyczne i treningowe na PoTreningu. Moja specjalizacja to dietetyka, trening i suplementacja.

Może Ciebie zainteresować

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Back to top button
Close