Czekoladowa gryczanka z wiśniami
Przygotowaliśmy przepis na 2 porcje.
Składniki:
100g niepalonej kaszy gryczanej
10g kakao
szczypta soli
200ml napoju roślinnego
20g kremu VEGELOVE Choco Cherry
150g mrożonych wiśni
20g orzechów np pekan
Pyszna czekoladowa gryczanka z kremem VEGELOVE!
Przygotowanie:
Kaszę zalewamy zimną wodą i odstawiamy na 2-3h. Po tym czasie odlewamy wodę a kasze dokładnie płuczemy na sitku. Do garnka wkładamy wypłukaną kaszę, kakao i sól, zalewamy napojem roślinnym i gotujemy przez około 15 min. Ugotowaną gryczankę przekładamy do miski, dodajemy krem VEGELOVE i dokładnie mieszamy. Na wierzchu układamy podgrzane w garnku wiśnie i całość posypujemy orzechami. Smacznego!
Wartości odżywcze:
1 porcji:
Kcal: 334
B: 11g
T: 14g
W: 45g
Materiał reklamowy
DODANO:
04/05/2022
Zawarte treści mają charakter wyłącznie edukacyjny i informacyjny. Starannie dbamy o ich merytoryczną poprawność. Niemniej jednak, nie mają one na celu zastępować indywidualnej porady u specjalisty, dostosowanej do konkretnej sytuacji czytelnika.
https://allnutrition.pl/images/g/mingfdsa_638406648764420952.jpg
SFD