Każdy człowiek potrzebuje białka w swojej diecie, jednak osoby aktywne, muszą zwracać szczególną uwagę na ten niezbędny, a wręcz kluczowy składnik diety. Proteiny najczęściej dostarczane są z produktami pochodzenia zwierzęcego, czyli z mięsem, rybami, nabiałem i jajkami, jednak znajdziemy je również w produktach pochodzenia roślinnego np. w nasionach roślin strączkowych, czy orzechach.
Rola odżywek białkowych Dlaczego białka serwatkowe? Po co enzymy w odżywce? Po co probiotyki w odżywce?
Mimo tak różnorodnych i łatwo dostępnych źródeł białka, wiele osób ma problem z dostarczeniem odpowiedniej ilości tego makroskładnika. Dzieje się tak, ponieważ osoby aktywne fizycznie mają dużo wyższe zapotrzebowanie na ten makroskładnik, które może sięgać nawet 2,5 g na kilogram masy ciała. Sprawia to, że w niektórych jadłospisach wymagane jest dostarczenie nawet do 300 g protein na dobę.
Rola odżywek białkowych
W takim przypadku wiele osób zaczyna wprowadzać do swojej diety odżywki proteinowe, których głównym celem jest w szybki i przyjemny sposób dostarczyć pełnowartościowego białka. Jednym z takich preparatów jest ALLNUTRITION PRO WHEY+ (PRO SERIES), który jest miksem izolatu i koncentratu białka serwatkowego. Produkt ten dzięki swojej recepturze, idealnie sprawdzi się jako shake potreningowy, oraz jako element serwowanych potraw w ciągu dnia np. w porannej owsiance.
Dlaczego białka serwatkowe?
Białko serwatkowe charakteryzuje bardzo wysoka wartość biologiczna, która sprawia, że jest ono idealnym produktem do pokrycia zapotrzebowania na proteiny. Dostarcza ono wszystkich niezbędnych aminokwasów w tym egzogennych, czyli takich, których organizm nie jest w stanie sam wytworzyć. PRO WHEY+ w każdej porcji dostarcza od 22 g do 23 g białka, w zależności od wykorzystania jednego z pięciu wyśmienitych smaków (podwójna czekolada, słony karmel, truskawka-poziomka, biała czekolada-kokos, wanilia-śmietanka).
MIX NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI KONCENTRATU ORAZ IZOLATU BIAŁKA SERWATKOWEGO
Po co enzymy w odżywce?
Idealna kremowa konsystencja i wyśmienita rozpuszczalność sprawiają, że odżywka ta wybornie smakuje w formie aksamitnego koktajlu. Warto jednak zaznaczyć, że mimo obłędnego smaku w produkcie tym nie znajdziemy ani grama dodanego cukru. Wykorzystano za to w jego recepturze dwa innowacyjne składniki. Jednym z nich są opatentowane enzymy trawienne DigeZyme®, które pochodzą z amerykańskiego laboratorium Sabinsa. W ich składzie znajdują się amylazy, celulazy, lipazy, laktazy i proteazy, które rozkładają cząsteczki węglowodanów, białek i tłuszczów, dzięki czemu odciążony jest układ trawienny i produkt ten charakteryzuje się lepszą przyswajalnością
Po co probiotyki w odżywce?
Dodatkowo w składzie ALLNUTRITION PRO WHEY+ znajdziemy preparat probiotyczny Lactospore®, który opiera się na drobnoustrojach wytwarzających kwas mlekowy. Probiotyk ten bazuje na Bacillus coagulans MTCC 5856, który charakteryzuje bardzo wysoka stabilność temperaturowa, dlatego może być stosowany w żywności, która podlega obróbce termicznej*.
Dlatego też ALLNUTRITION PRO WHEY+ nawet po wykorzystaniu go do fit wypieków lub schłodzonych deserów, nadal będzie miał aktywne formy Bacillus coagulans. Ten przebadany i bezpieczny probiotyk jest naturalnym elementem mikrobioty człowieka, a badania wskazują, że stosowany w formie suplementu może złagodzić objawy kliniczne u pacjentów z IBS.
ALLNUTRITION PRO WHEY+ (PRO SERIES) to funkcjonalna i nowoczesna odżywka proteinowa, która może znaleźć zastosowanie nie tylko u profesjonalistów i zawodowych sportowców, ale również u osób, którym zależy na dostarczaniu najwyższej jakości białka, które będzie dobrze tolerowane przez układ trawienny.
*LactoSpore® was found to be stable during baking (for 20–25 min at 205 °C) and storage at frozen conditions (20±2 °C). Some examples include 92% viability when used in banana muffins and 86% viability when used in waffles up to 12 months (Majeed et al., 2016).
Materiał reklamowy.
Zawarte treści mają charakter wyłącznie edukacyjny i informacyjny. Starannie dbamy o ich merytoryczną poprawność. Niemniej jednak, nie mają one na celu zastępować indywidualnej porady u specjalisty, dostosowanej do konkretnej sytuacji czytelnika.